Landstede Groep

Eerste basisschool bezoekt Techlab

23-04-2021

Eindelijk was het dan zover. Op donderdag 22 april mochten we de eerste groep basisschoolkinderen ontvangen in ons prachtige TechLab in het Morgen College. We hebben groep acht van CBS Het Startblok Harderwijk uitgenodigd om te komen ontdekken wat voor fantastische en diverse vormen van techniek we hier aanbieden. Tegelijkertijd waren de kinderen ook acteurs en figuranten in het promotiefilmpje dat door oud-leerling Matthijs Plat wordt gemaakt voor Sterk Techniekonderwijs Noordwest-Veluwe.

Het was enorm genieten om na al die maanden van voorbereidingen eindelijk te zien hoe het TechLab helemaal tot leven kwam door het enthousiasme, de creativiteit en de nieuwsgierigheid van de kinderen. Zij zijn aan de slag gegaan met het maken van stroomkringen, het besturen en programmeren van robots, het demonteren van elektronisch afval, fotograferen, het bestuderen van voedsel met USB-microscopen, voetballen op de Active Floor, graveren en snijden met onze lasersnijder en nog heel veel meer.
We hebben een geweldige ochtend gehad en we kunnen niet wachten om wekelijks groepen kinderen te gaan ontvangen in ons TechLab en hen op dezelfde, vrije manier ontdekkend en onderzoekend te laten leren en zo de fascinerende wereld van Techniek en Technologie samen met ons te verkennen.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde