Landstede Groep

Eindexamens zijn begonnen

17-05-2021

De eerste eindexamens gaan vandaag weer van start! Een spannende dag voor de eindexamenleerlingen. Wat gaat er dit jaar anders door corona? Teamleider Roel Teune legt het uit.

Teamleider Roel Teune ziet de examens met vertrouwen tegemoet, ook al was het lesgeven en de voorbereiding wel wat anders door de coronamaatregelen. "We hebben extra ondersteuning en bijlessen aangeboden om ze toch goed voor te kunnen bereiden", zegt hij. "En de leerlingen mogen dit jaar een extra vak wegstrepen. Daardoor wordt de slagingskans ook wel groter."

Bioscoopzalen
Bijkomend voordeel is dat de leerlingen de afgelopen maanden alle lessen fysiek hebben kunnen volgen. Het Morgen College besloot na de heropening van de scholen in maart bioscoopzalen af te huren om alle leerlingen fysiek les te kunnen geven, en tegelijkertijd voldoende afstand te kunnen houden. "Dat helpt ook, denken wij."

Klachtenlijn
Het LAKS, Landelijk Aktie Komitee Scholieren, opent vanaf maandag weer de centrale klachtenlijn over de examens. Woordvoerder Myriam van de Wiel verwacht een drukke paar weken. "Leerlingen zijn toch minder voorbereid op de examens, dus ik verwacht dat er bijvoorbeeld over de moeilijkheidsgraad van de examens wel veel klachten zullen komen." Over de verzachtende maatregelen van het Rijk dit jaar komen nu al veel telefoontjes binnen. "Leerlingen mogen een extra vak wegstrepen, en de examens binnen twee tijdvakken afleggen. Daar is wel wat verwarring over merken we." Volgens teamleider Roel Teune kiezen de meeste leerlingen er toch voor om alles in één tijdvak te doen. "Dan zit de stof en het leren nog het beste in je hoofd."

Bron: omroepgelderland.nl

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde