Landstede Groep

Gastles vanuit Turkse moskee tijdens godsdienstles

10-04-2017

Op maandag 10 april heeft Ahmet Nazligül, vanuit de Turkse Moskee, een gastles gegeven tijdens de les godsdienst van mevrouw Alberts. Hij gaf antwoord op alle vragen die de leerlingen hadden met betrekking tot de Islam. De les was in het kader van 'wereldgodsdiensten'.

Mevrouw Alberts vertelt: "Wij proberen de blik van onze leerlingen te verruimen, zodat zij niet alleen kijken naar hun eigen wereld, maar ook naar alles wat daarbuiten gaande is."

Meneer Nazligül heeft zich zelf eerst voorgesteld en een stukje verteld over zijn afkomst, zijn werk en alles wat hij daarbuiten nog meer doet en waar hij zich voor inzet. Vervolgens mochten de leerlingen allerlei vragen stellen. Ook de kritische vragen kwamen aan bod. Vragen als: 'Waarom wordt er tijdens een aanslag 'Allah Akbar' geroepen?' Wat betekent dit? Waarom dragen vrouwen een hoofddoek?' 'Wat vindt u van Erdogan?'. Zo ontstond er een mooie dialoog tussen de leerlingen en Meneer Nazligül.

"De bedoeling van dit alles was om de leerlingen meer inzicht te geven in de ander, in hun 'naaste'. Hoe tolerant zijn wij naar elkaar, weten wij genoeg van elkaar om de ander zomaar te veroordelen over afkomst, ras, geaardheid of geloof? Het waren mooie gastlessen en ik ben als docent ook trots op onze leerlingen, als ik zie met welke vragen zij kwamen en hoe zij zich hebben gemanifesteerd binnen deze lessen. Hopelijk komen wij in deze tijd meer tot elkaar. En leren wij om echt naar de ander te kijken."

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde