Landstede Groep

Leerlingen Morgen College beleven het paasverhaal in een escape room

14-04-2022

Het Morgen College heeft een spannende en interactieve escaperoom in de gymzaal gebouwd rondom het paasverhaal. De bedoeling van deze escaperoom was om het paasverhaal op een hedendaagse manier onder de aandacht te brengen bij de leerlingen en dat is meer dan gelukt!

,,Het is echt heel tof gemaakt. Je kunt je niet voorstellen dat dit onze gymzaal is’’, zegt een leerling na de escape room. Ook geeft ze aan dat ze het best spannend vond, maar wel interessant om het paasverhaal een keer op een andere manier te horen, of in dit geval te beleven.

De escape room is bedacht door Jesper van der Vegt (docent Godsdienst bij het Morgen College) en zijn broer Lennart van der Vegt, van Youth United. Het uitdenken heeft enkele maanden in beslag genomen en vervolgens is de professionele setting samen gebouwd met docenten van het Morgen College en een groep vrijwilligers.

Door middel van verschillende kamers, waarin de leerlingen clous kunnen ontdekken, codes ontcijferen en opdrachten uitvoeren, wordt het paasverhaal beleefd. Zo moeten de leerlingen onder andere een grote steen omdraaien, met z’n allen op een platform gaan staan en de laatste woorden oplezen die Jezus sprak voordat hij stierf. Vervolgens zwelt er een hard geluid van een aardbeving aan waarbij het platform ook flink gaat trillen en er rotsblokken van een berg vallen.

In een andere kamer is een graftuin met een tombe nagebootst. Twee leerlingen nemen plaats achter het grote rotsblok en de andere deelnemers moeten ze weten te bevrijden. De grote steen rolt automatisch weg wanneer de leerlingen de reeks van oplossingen hebben gevonden.

In alle kamers ligt een hint voor het eindspel. De escape room is door alle klassen van het Morgen College gespeeld en was een daverend succes. Iedereen kwam met meer kennis over het paasverhaal en een glimlach weer naar buiten.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde