Landstede Groep

Morgen College leert scholieren reanimeren

10-03-2022

Leerlingen van het Morgen College in Harderwijk krijgen les in reanimeren. Samen met de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Putten en de Rabobank, hebben de Rotary Ermelo en het Morgen College 25.000 euro bij elkaar gekregen om middelbare scholen te voorzien van reanimatieonderwijs.

Wist je dat de eerste minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? 

Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED aansluiten, hoe groter de kans op overleven. Daarom vindt het Morgen College het belangrijk dat ook jullie kennis hebben van het kunnen reanimeren.’’, vertelt Sonja van der Linden, docent van het Morgen College en initiator, aan de leerlingen. De scholieren vinden het best spannend, maar ook leuk om zo actief bezig te zijn. Ze zijn hard aan het werk en je ziet de leerlingen groeien.
 
De reanimatielessen worden verzorgd door de eigen docenten. Deze zijn opgeleid door de Taskforce QRS om de vaardigheden vervolgens op de leerlingen over te brengen. De Taskforce QRS (Qualitative Resuscitation by Students) is opgericht door cardioloog Ton Gorgels en Petra Schuffelen. ,,Scholieren zijn onze doelgroep, omdat ze vaardigheden gemakkelijk aanleren. Daarnaast blijft een jong geleerde vaardigheid het best hangen. Door bij scholieren te beginnen, kan straks een hele generatie reanimeren.”

 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde