Landstede Groep

Scholieren Morgen College werken in Denemarken aan werelddoelen

12-11-2021

Vmbo-school Morgen College werkt samen met scholen uit IJsland en Denemarken mee aan een prachtig internationaal samenwerkingsproject genaamd “Ready for the World”. Met dit project werken de leerlingen mee aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Een ervaring voor het leven!

Week van de Klimaatbijeenkomst

Terwijl er in Glaslgow door de klimaattop wordt gesproken over het klimaat, houden ook de leerlingen van het Morgen College zich tijdens hun uitwisseling in Denemarken bezig met de ‘Sustainable Development Goals’. Deze werelddoelen lopen nog tot 2030 en gaan over uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.
 
Wie ben jij in de maatschappij?
“Hoe is het om op te groeien in Harderwijk/Nederland /de wereld?” “En waar sta jij ten op zicht van andere plekken in de wereld?”  Het leven vanuit verschillende invalshoeken bekijken doet bijzondere dingen. Wereld doelstellingen worden persoonlijk gemaakt. In Denemarken wordt ‘Sustainable Goal: Education’ behandeld. Hoe is het onderwijs in andere delen van de wereld geregeld? In IJsland zal besproken worden wat het klimaat voor invloed op de burgers kan hebben. Als er in IJsland een vulkaan op uitbarsten staat, dan moeten de koeien binnengehaald worden. Dit heeft weer effect op de inwoners van het dorp. In het voorjaar van 2022 zal een nieuwe groep leerlingen IJsland bezoeken.

Grensverleggend
Voor veel scholen lijken internationaliseringsprojecten eenvoudig weggelegd, maar bij VMBO scholen kom je dit nog weinig tegen, terwijl de maatschappij juist staat te trappelen om goede vmbo leerlingen, ook in het buitenland. Sommige leerlingen van het Morgen College zijn nog nooit in het buitenland geweest. In het kader van kansengelijkheid is het Morgen College dan ook ontzettend blij dat zij met behulp van een Europese subsidie (Erasmus+) deze uitwisseling voor hun leerlingen kosteloos hebben kunnen realiseren.
 
Het Morgen College mag zich sinds 2019 een Global Citizen school noemen. Dit betekent dat zij internationalisering en Wereldburgerschap in hun curriculum hebben opgenomen.

Morgen College Denemarken 2021
Morgen College Denemarken 2021
Morgen College Denemarken 2021

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde