Landstede Groep

Studiedag voor docententeam

13-03-2018

Hoe gaat het met de sfeer in de klas, de aandacht voor elkaar, het respect voor de docent en voor de medeleerlingen? Belangrijke vragen als het gaat om het leefklimaat op school. Het is iets waar we op het Morgen College veel over denken en mee doen. We willen een fijne school, een veilige school, waar leerlingen zichzelf kunnen zijn.

Vandaag hadden alle docenten van het Morgen College een studiedag. De leerlingen waren vrij, de leraren hadden een vol programma. ’s Ochtends ging het onder meer over het leefklimaat. Over wat wij als leraren kunnen doen om de school een plek te maken waar onze leerlingen zich fijn voelen. Waar de sfeer in de klassen zo is dat er aandacht is voor de lesstof en voor elkaar. Dat er wederzijds respect ontstaat zodat er les wordt gegeven vanuit de relatie met de leerling.

Veel hebben we samen al opgepakt. Zoals de pleinwacht, de telefoontassen en het heringerichte plein, zodat er tijdens de pauzes een plek is om even het hoofd leeg te maken. Maar er is meer nodig. En daar hebben de docenten in kleine teams vandaag over gepraat. Een van de conclusies is dat we graag meer willen leren van elkaar. Bij elkaar in de keuken kijken en in de eigen keuken laten kijken. Onze sterke- en zwakke punten met elkaar delen, in de hoop en verwachting dat we iets van de ander opsteken.

Na de lunch ging de studiedag verder bij Landstede Mbo. Ruim 95 procent van onze leerlingen gaat na het vmbo naar het mbo. Goed om te weten wat ze daar allemaal aanbieden, waar wij onze leerlingen voor ‘vooropleiden’. Doen we dat goed? Kan het beter?

Na een rondleiding langs veel van de studierichtingen (onder meer techniek, zorg, economie en ICT), konden we, samen met oud-leerlingen en docenten van Landstede, sparren over verschillende onderwerpen. Zoals de aansluiting van het vmbo op het mbo. Is die goed? Kan die beter? Zijn onze leerlingen zelfstandig genoeg. En over de terugkoppeling. Hoe doen onze leerlingen het? En over de verschillende mbo-niveaus. Wat is de beste vooropleiding voor welk niveau en wordt er per geval naar de mogelijkheden gekeken?

Het was voor ons een inspirerende studiedag. Voor de leerlingen waarschijnlijk een heerlijke vrije dag. We zien ze heel graag morgen weer!

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde