Landstede Groep

Vmbo-kader

De vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg bereidt jou voor op niveau 3 en niveau 4 van het mbo.

De vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg bereidt jou voor op niveau 3 en niveau 4 van het mbo. Deze leerweg is voor de praktisch ingestelde leerlingen. Je vindt het leuk om met je handen bezig te zijn of daadwerkelijk iets te maken. Naast de algemene vakken zoals Nederland en wiskunde, krijg je een beroepsgericht programma. Dit wil zeggen dat je gaat oefenen met beroepen uit de praktijk en je de theorie leert die bij die vakken hoort.

Combinatie kader/tl

In de theoretische leerweg leer je vooral theoretisch en bij kader juist meer praktisch. Je kunt bij ons naar een combinatieklas kader/tl. Als je goede cijfers hebt, kun je zo gemakkelijk doorstromen naar tl. Ben jij juist meer praktisch ingesteld, kun je verdergaan met vmbo kader.

Kader excellent

Volg je vmbo kader, zijn je cijfers goed en kun je meer aan? Of wil je een bepaalde mbo opleiding volgen met toelatingseisen? Dan kun je in de bovenbouw de leerweg kader excellent volgen. Je blijft dan wel de praktijkvakken gewoon volgen, maar doet examen in de kernvakken (Nederlands, Engels en Wiskunde) op het niveau van de theoretische leerweg.

Zelf kiezen wat het beste voor jou is

Bij het Morgen College werken we in klas 1 t/m 4 met Leren Op Maat. Dit betekent dat als je heel goed bent in wiskunde je hier minder tijd aan mag besteden. En als je juist wat meer moeite hebt met Engels, dan kun je hier meer uren aan werken op school.

Dagindeling  

Elke schooldag begin jij om 08.55 met je mentor. Om 09.20 starten de lessen. De lessen zijn verdeeld in kernuren en keuze-uren. Basiskennis zoals Nederlands geven we tijdens de zogenoemde kernuren. Deze kernuren zullen zoveel mogelijk gegeven worden tussen 09.00 ’s ochtends en 14.00 uur ‘s middags. De keuze-uren zullen vooral in de middag zijn. Tijdens deze uren werk je aan theorievakken, een project of maak je huiswerk

Bovenbouw

In de bovenbouw kun je kiezen uit de profielen; Horeca, Bakkerij & Recreatie, Zorg & Welzijn, Mobiliteit & Transport, Media, Vormgeving & ICT, Bouwen, Wonen & Interieur en Dienstverlening & Producten (sport). In de leerjaren een en twee maak je al uitgebreid kennis met de verschillende profielen tijdens de lessen Talent in Zicht. 

Aan het einde van de tweede klas maak je een keuze voor een profiel (beroepsgericht vak) voor het derde jaar. Onze school biedt het breedste aanbod van de regio, dus er zit zeker iets voor jou bij. In de derde- en vierde klas draait het om de afronding van je opleiding en de doorstroom naar het vervolgonderwijs. Samen bereiden we jou voor op jouw vervolgopleiding. 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer: 088-850 7370
(bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur)

E-mailadres: info@morgencollege.nl

Locaties

De Sypel
Sypel 2
3842 AE Harderwijk 

Westeinde
Westeinde 31
3844 DD Harderwijk 

Oriënt
Horsterweg 192
3891 EV Zeewolde